LAKIASIAINTOIMISTO MÄKILÄ HANNU KY  

Esittely  Oikeusavustajablogi Feed Index

Sähköpostia Mäkilälle
Lakiasiaintoimisto Mäkilä Hannu Ky
Varatuomari Hannu Mäkilä
Mariankatu 8 a, 15110LAHTI
040 3687984
Neuvottelutilat Helsinki 

Oikeudenkäyntikulujen ja avustajan palkkioiden laskun suuruudesta

Julkisuudessa on ollut viimeaikoina paljon keskustelua oikeudenkäyntikulujen kohtuuttomuudesta ja niiden kasvamisesta. Huomiota ovat paljon saaneet viime aikoina ns pesäpallo-oikeudenkäyntiin liittyneet kulut sekä aiemmin pankkioikeuden käynteihin liittyvät kulut.

Juttujen laajuus ja poikkeuksellisuus

Suuret ja laajat oikeudenkäynnit, joissa syytettyinä on useita, oikeudellinen tausta on mahdottoman epäselvä ja joissa haetaan ennakkotapausta aiheuttavat osaltaan kulujen merkittävän kasvun. Toisaalta asiamiesten mahdollisuudet vaikuttaa kuluihin ovat äärimmäisen pienet.

Virallisen syyttäjän tai kantajana   olevan institutionaalisen tahon esittämään näyttöön ja väitteisiin pitää voida vastata kaikin tarvittavin keinoin jo oikeusturvan takaamiseksi.

Palkkiot tavanomaisissa asioissa

Julkisuudessa esitettyjen käsitysten perusteella saadaan kuitenkin vääristynyt kuva asianajotoimintaa harjoitttavien lakimiesten arjesta ja tavanomaisesta laskutuksesta asioissa, jotka koskevat merkittävää osaa toimeksiannoista.

Ottamatta kantaa sinällään kulujen suuruuteen jossakin yksittäistäpauksessa, uskallan väittää,  että oikeudellisten neuvontapalveluiden käytön esteeksi ei tarvitse nousta  pelko asiamiehen palkkioiden suuruudesta; avustajan käyttäminen on pääsääntöisesti ja pääasiallisesti suhteellisen edullista.

Oikeudenkäyntien ulkopuolella suoritettavien toimeksiantojen hoidossa eli erilaisten asiakirjojen laatimiset, perhe- ja perintöoikeuteen liittyvät kysymykset ja muut oikeudelliselta taustaltaan yksinkertaiset kysymykset saa Suomessa hoidettua pätevien avustajien avulla nopeasti, varmasti ja edullisesti.

 

Lahdessa 4.10.2018

HM

logo2.gif (2068 bytes)

Lakimies varatuomari Hannu Mäkilä, avioero, perinnönjako, perunkirjoitus, ositus, rikosjutut, riita-asiat, vahingonkorvaus, yhtiöoikeus ja yritysjärjestelyt

www.tuomarI.org

Päivitetty 03.02.2019